Судова-экспертная калегія праводзіць экспертызы ўсіх відаў электрапобытавай тэхнікі.
Найбольш частымі дэфектамі блэндэраў, кухонных камбайнаў і сокавыціскалак з'яўляюцца:
- адмовы кухоннай тэхнікі па драбненню прадуктаў з прычыны выхаду з ладу электрарухавіка, муфты або кіруючага рэле;
- расколіны (далікатныя разбурэнні) на корпусе прывада (маторнага блоку) і на пасудзіне;
- разбурэнне фіксатараў на корпусе прывада (маторнага блоку) або на далучаных элементах;
- неадпаведная частата кручэння рэжучага нажа;
- падвышаная вібрацыя;
- высокі ўзровень шуму;
- празмернае энергаспажыванне.
Найбольш частымі прычынамі парушэння працаздольнасці блэндэраў, кухонных камбайнаў і сокавыціскалак з'яўляюцца:
- канструктыўныя памылкі, якія дапушчаныя на заводзе-вытворцы пры праектаванні блэндэраў, кухонных камбайнаў і сокавыціскалак;
- неналежны рамонт прывадаў блэндэраў, кухонных камбайнаў і сокавыціскалак, недапушчальныя канструктыўныя змены, што ўносяцца рамонтнай арганізацыяй без узгаднення з заводам-вытворцам і замоўцам;
- выкарыстанне вытворцам палімерных матэрыялаў нізкай якасці;
- неналежная эксплуатацыя блэндэраў, кухонных камбайнаў і сокавыціскалак (празмерная загрузка пасудзіны, спроба драбнення прадуктаў, якія не прызначаныя для перапрацоўкі ў дадзеным выглядзе кухоннай тэхнікі, невыкананне правілаў зборкі-разборкі раздымных элементаў кухоннай тэхнікі, недапушчальныя ўдарныя ўздзеянні на кухонную тэхніку).
Усе вышэй згаданае ў поўнай меры таксама датычыцца да наступных кухонных прыладаў:
- лустарэзкі для бабовых;
- машыны для аддзялення соку з ягад;
- міксеры;
- маслабойкі;
- кавамолкі;
- узбівалкі для крэму;
- узбівалкі для яек;
- харчовыя міксеры;
- харчовыя працэсары;
- зернедрабілкі;
- таркі кухонныя;
- мясасечкі;
- машыны для падрыхтоўкі локшыны;
- бульбачысткі;
- машыны для шынкоўкі;
- машыны для прасейвання;
- лустарэзкі.
Звярнуцца па пытаннях экспертыз блэндэраў, кухонных камбайнаў і сокавыціскалак і іншых кухонных прыладаў у Судова-экспертнай калегіі Вы можаце па адрасе: г. Мінск, вул. Жукоўскага, д. 11А, 4-ы паверх
або па тэлефонах +375 (17) 317 04 71; +375 (17) 317 04 72; +375 (17) 317 04 73; +375 (17) 317 04 74; +375 (17) 317 04 75; +375 (17) 317 04 76; +375 (44) 588 60 11; +375 (44) 786 60 11.